Volem que les empreses que operen a Catalunya i/o presten serveis a qualsevol administració pública catalana compleixin amb el respecte dels drets humans, tant al territori català com a l’exterior.

Necessitem un Centre Català d’Empreses i Drets Humans.

Per què sigui útil, aquest Centre ha de ser...

Independent

Perquè quedi lliure de conflictes d’interessos, ha de ser un organisme públic dotat de personalitat jurídica pròpia, plena autonomia i independència, que ret comptes a la societat civil, al Parlament i al Govern de Catalunya. A més, la Junta de govern, el principal òrgan decisori, ha d’estar formada per persones alienes als interessos empresarials.

Eficaç

Ha de tenir capacitat real d’actuació pel que fa la prevenció i alerta, investigació i seguiment de possibles vulneracions dels drets humans per activitats empresarials a l’exterior d’empreses que operen a Catalunya, tant a partir de la recepció de queixes, com per iniciativa pròpia; al diàleg, entre **les afectades**; i al poder sancionador, dins el marc competencial català.

Accesible

És important que les comunitats afectades per l’acció de les empreses subjectes a l’actuació del Centre, puguin adreçar-s'hi de manera fàcil, segura i transparent, per fer arribar les seves queixes i denúncies.

Compromès

Ha de treballar des del compromís amb la Justícia Global, la defensa i promoció dels drets humans i el foment de la pau. Des d’aquesta perspectiva, és important que depengui del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat.

Valent

Ha de ser capaç i dotar-se de les eines necessàries per vetllar que les empreses que operen a Catalunya i desenvolupen activitats en altres països respectin els drets humans i ambientals. El centre ha de ser capaç de lluitar contra la impunitat empresarial d’aquelles empreses subjectes al seu àmbit d’actuació i que vulneren els drets humans

Més de 8.000 entitats i cooperatives
catalanes ja hi donen suport


El Grup Català d’Empresa i Drets Humans està conformat per 18 entitats de dues plataformes, Lafede.cat – Organitzacions per a la Justícia Global i la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia. Comptem amb el suport de més de 8.000 entitats i cooperatives.


I tu, què pots fer?

Informat!

Sobre els casos investigats de vulneracions de drets humans comeses per empreses com ACS, de Florentino Pérez

Signa el manifest!

Dóna suport a la Creació del Centre. Ja som més de 8.000 entitats. També pots fer-ho a nivell individual!


Participa en les accions!

Subscriu-te a la newsletter i et mantindrem informada del que pots fer per a donar suport a la creació del centre.

Expertes i comunitats afectades
hi donen suport

X