Activistes colombians denuncien una gestió mediambiental devastadora per part d’Agbar

Llegeix la notícia sencera en el canal 324

Vetllar perquè els milers d’empreses catalanes que operen a l’estranger compleixin amb els mateixos estàndards ètics i de respecte als drets humans que a Catalunya. És l’objectiu que persegueix la creació del Centre Català d’Empresa i Drets Humans, una iniciativa legislativa impulsada per la societat civil i que s’ha de debatre al Parlament de Catalunya, després de ser acceptada a tràmit al febrer.

En el marc del debat, l’advocat colombià Adil Melédez, ha comparegut al Parlament per denunciar la gestió mediambiental de l’empresa Aigües de Cartagena, filial del grup Agbar-Aigües de Barcelona, a diverses zones de la regió de Bolívar, al nord de Colòmbia.

Meléndez, advocat ambientalista i de drets humans, representa les comunitats de pescadors i agricultors afectats per la degradació de la llacuna Juan Gómez, antic mitjà de vida dels municipis de La Rocha, Puerto Badel i Lomas de Matunillas.

“L’empresa viola els drets humans i s’ha apropiat dels recursos naturals de les comunitats amb l’excusa de subministrar aigua a la ciutat de Cartagena”

Meléndez assegura que el projecte de gestió i sanejament de l’aigua de la ciutat de Cartagena, iniciat el 1994 i prorrogat fins al 2039, ha destruït l’ecosistema del qual depenien centenars de famílies.

Segons ell, el transvasament de l’aigua del Canal del Dique ha comportat un procés de sedimentació que ha convertit el pantà en un tanc sense profunditat, on s’ha extingit el 95% dels peixos. El problema, sosté, ja no només és ecològic, sinó econòmic, social i cultural.

“Aigües de Barcelona i la seva filial, Aigües de Cartagena haurien de restablir els ecosistemes per recuperar la vida de la llacuna, que ha quedat totalment devastada en 20 anys, tirant-hi aigua i sediments dia i nit”

Meléndez denuncia que l’empresa nega que existeixin impactes negatius sobre el medi ambient.

Llegeix la notícia sencera en el canal 324

X