I.C.L. Iberia

CompartirHistoria:

1920 Constitució de l’empresa Minas de Potasa de Súria, SA (*MPS), societat que va començar l’explotació de la Conca Potàssica Catalana després del seu descobriment, i propietat de l’empresa Solvay des del seu començament fins al 1982.

L’any 1998, ICL (a través de la seva filial Dead Sea Works) va adquirir les empreses estatals Potasas de Llobregat i Súria K i crea Iberpotash S.A. dins de la branca de negoci de ICL Fertilizers. En el cas de Iberpotash o ICL Iberia Súria & Sallent, les principals activitats són l’extracció, tractament i comercialització de sals sòdiques i potàssiques. La matriu ICL té múltiples empreses filials a l’estat espanyol i especial implantació al territori català.

Com explica un informe de la Cambra de Comerç de Barcelona, “[é]s d’Israel l’empresa que planteja, a través de la seva filial catalana, un dels plans inversors industrials i logístics privats més ambiciosos dels darrers anys a Catalunya, l’Israel Chemical Ltd.

Iberpotash és actualment ICL Iberia Súria&Sallent. L’empresa ICL va adoptar l’any 2013 un nou pla anomenat ‘the New Step Forward’ o la ‘ONE ICL strategy’ en el que té com a objectiu unificar encara més l’estructura empresarial així com el branding de l’empresa. Això inclou una identificació molt més clara de totes les filials amb l’empresa matriu a nivell extern, però també una reestructuració en la cadena de decisions i d’altres mesures com una intranet integrada per als més de 14.000 treballadors que operen arreu del món.

Grup empresarial

Israel Chemicals Limited Ltd.

Filials a Catalunya

Filials a Catalunya (Detall)

ICL Iberia disposa de dues mines, situades a la comarca del Bages (Barcelona), una al municipi de Súria (mina d’Cabanasses) i l’altra al municipi de Balsareny (mina de Vilafruns). Instal.lacions industrials als municipis de Súria i Sallent. CL Iberia Barcelona Port, també anomenada Tramer, és la terminal portuària d’ICl Iberia situada al Port de Barcelona.

Filials a Catalunya (Font)

(1) http://www.icliberia.com/sobre-icl-iberi...


Vincle comercial

Si

Vincle comercial (Detall)

L’empresa ICL ha signat un acord marc amb la Generalitat pel projecte ICL Phoenix de desenvolupament d’infraestructures i activitats de l’empresa a Catalunya, entre les quals la construcció i gestió d’una terminal de càrrega del port de Barcelona.

ICL Iberia és membre de la Fundació Empreses IQS Ramon Llull (20/02/2015). Iberpotash financia des del 2007 la Càtedra de Mineria Sostenible de l’UPC a Manresa, a més de proporcionar places de pràctiques per a estudiants de la Universitat.

ICL ha teixit una xarxa molt important d’implicació i participació en el territori, sobretot al Bages. ICL recolza financerament entitats socials del Bages com Ampans, Associació del Voluntariat de Súria o Sellent Asprodis. ICL també participa en la programació del teatre Kursaal de Manresa, patrocina l’equip de basquetbol de Manresa, el Parc Geològic Geoparc, ha col·laborat en la creació de l’entitat de promoció turística Bages Impuls, la Fundació Cardona Històrica. Com la pròpia empresa indica, Iberpotash “col·labora en activitats tradicionals com les festes majors dels municipis, la Transèquia, o la Fira Mediterrània de Manresa”

Vincle comercial (Font)

(1) http://www.icliberia.com/upload/files/13...


Política de responsabilitat SC?

Si

Com a part de l’estratègia de responsabilitat social corporativa, ICL Iberia Súria&Sallent col·labora amb universitats, centres tecnològics, associacions empresarials, associacions sectorials, plataformes tecnològiques europees, entitats culturals i esportives de rellevància a la comarca en la qual desenvolupa l’activitat, i entitats que treballen amb el tercer sector o amb grups desafavorits, i fa aportacions periòdiques als municipis on desenvolupa l’activitat.

Política de responsabilitat SC (Font)

(1) http://www.icliberia.com/comunitat/colab...


Accionistes principals

El principal accionista d’ICL (matriu d’ICL Iberia) és Israel Corporation (45.86%). El 54.14% de d’accions són propietat de diverses institucions. L’Estat d’Israel, a més, manté l’anomenada “acció d’or” d’Israel Corporation. Israel Corporation és el major hòlding empresarial d’Israel, controlat pels germans Ofer (Sammy i Yuli Ofer) i també és accionista majoritari de Oil Refineries Ltd. (Grup Bazan) i de Zim Israel Navigation Co.

Accionistes principals (Font)

(1) https://www.icl-group.com/investors/majo...


Fundacions de l'empresa

Si

Fundacions de l'empresa (Detall)

ICL Iberia és membre de la Fundació Empreses IQS Ramon Llull (20/02/2015).

Fundacions de l'empresa (Font)

(1) http://www.icliberia.com/comunitat/activ...
Ciutat/Pais

Espanya

Empleats

1.100

Nombre empleats (Font)

https://guiaempresas.universia.es/IBERPOTASH.html http://www.icliberia.com/sobre-icl-iberia/subsidiaries/icl-suria-sallent/

Països amb presència

Brasil, Espanya, Estats Units, Etiopía, Israel, Namibia, Regne unit, Xina


Si és a Espanya especificar ciutat

Súria

Si és a Espanya especificar ciutat (Detall)

ICL Iberia Súria&Sallent és l’única empresa productora de sals potàssiques a Espanya, i es dedica a la seva extracció, al seu tractament i a la seva comercialització. La seva seu central es troba a Súria (Barcelona) i compta amb una plantilla de 1.100 treballadors.

Casos de Violacions de DDHH vinculats amb l'empresa

Si

Casos de Violacions de DDHH vinculats amb l`empresa (Detall)

Casos de Violacions de DDHH vinculats amb l'empresa (Detall)X