Més de la meitat de les grans empreses suspenen en cumpliment de drets humans, segons un estudi

Un nou estudi realitzat per The Corporate Human Rights Benchmark (World Benchmarking Alliance) a 229 de les empreses més grans del món ha trobat que més de la meitat d’elles són incapaces de provar que estan protegint els drets humans, d’acord amb els requisits de les Nacions Unides, amb més d’un terç amb puntuació zero en la diligència deguda.

L’estudi es va publicar el darrer 16 de novembre, classificant a 30 importants fabricants d’automòbils i altres 199 empreses dels sectors de l’agricultura, la moda, la manufactura de les TIC i de l’extracció. Les empreses reben una puntuació global calculada mitjançant puntuacions en sis temes: Gestió i compromisos polítics, incorporació del respecte i els drets humans en la deguda diligència, mecanismes de reparació i reclamació, pràctiques de les empreses en matèria de drets humans, resposta a les denúncies greus i transparència.

En tots els punts de referència, més de la meitat dels enquestats van proporcionar informació que demostrava que no complien amb els Principis Rectors de les Nacions Unides sobre les empreses i els drets humans, o no van proporcionar cap prova.

Més informació i l’estudi complet en anglès a: https://www.corporatebenchmark.org/2020-results

X